James Newton

71 Queensway

A collaboration between developer Baylight and Robin Lee Architecture led to this conversion of a Victorian warehouse into a family home.  The major intervention was to glaze one facade of the upper level living space and introduce large amounts of daylight, contrasting this with the darker timber finishes on the lower level for the bedrooms and evening spaces.  The approach has more to do with architecture as background condition, a space to be lived in rather than shown off, to be experienced and not just seen. Bespoke luminaires & lighting design by Michael Grubb Studio.  (The project was published in the AJ on 21/04/16.)

A collaboration between developer Baylight and Robin Lee Architecture led to this conversion of a Victorian warehouse into a family home.  The major intervention was to glaze one facade of the upper level living space and introduce large amounts of daylight, contrasting this with the darker timber finishes on the lower level for the bedrooms and evening spaces.  The approach has more to do with architecture as background condition, a space to be lived in rather than shown off, to be experienced and not just seen. Bespoke luminaires & lighting design by Michael Grubb Studio.  (The project was published in the AJ on 21/04/16.)